Surftherapie

Vergroot je zelfvertrouwen met surftherapie

Surf&Durf onderscheidt zich door het stoere karakter van surfen dat als middel ingezet wordt om de gewenste doelen te bereiken. Het onderdeel worden van de subgroep surfers is daarbij een essentieel aspect in het ontwikkelen van de eigen identiteit en een grotere basis voor sociale steun. 

Op het strand en in het surfen worden spelenderwijs vaardigheden aangeleerd om de sociale en emotionele ontwikkeling te stimuleren.

Persoonlijke doelen en ervaringen kunnen gericht zijn op het vergroten van contactuele vaardigheden, verbeteren van lichaamsbewustzijn en het ervaren van ontspanning. Dit alles draagt bij aan een groter vertrouwen in jezelf.

Surf&Durf biedt surftherapie met een professionele expertise en individuele insteek. De deelnemers worden begeleid door psychomotorisch therapeuten (PMT’ers). Zij hebben kennis van de doelgroep en ervaring met het inzetten van beweging als therapeutisch middel.

Zo ziet het behandel traject eruit

1. Intake

Voor we met elkaar in zee gaan geven we je nog de tijd om ons te leren kennen, te wennen aan het strand, de zee, het surfboard en een wetsuit.

Tijdens het eerste intakegesprek maak je kennis met onze organisatie en de surfschool. We bespreken de opzet van het programma en bepalen samen de insteek en persoonlijke doelen.

2. Vijf trainingsdagen

Vervolgens kan de surftherapie beginnen!

De surftherapie bestaat uit een module met vijf trainingsdagen. Per training gaan we 1,5 uur aan de slag, waarbij de laatste trainingsdag ook de ouder(s) en/of verzorger(s) worden uitgenodigd om het water in te gaan. Zo kan je de groei op de golven van dichtbij ervaren en leer je hoe je kind thuis verder kunt begeleiden. De groep bestaat uit ongeveer 6 deelnemers. Zo kunnen we rekening houden met de veiligheid en prikkelgevoeligheid en blijft er door de kleinschaligheid ruimte voor herkenning, acceptatie en veel onderling contact.

3. Evaluatie

We sluiten de therapie af met een evaluatiemoment.

Dit is een moment van feedback en een moment om een fijne overgang te creƫren. We beantwoorden vragen als: in hoeverre laat de deelnemer al ander gedrag zien in de thuis- en/of schoolomgeving en hoe kan de omgeving hierin ondersteunen. Samen bekijken we hoe de behaalde succeservaringen en het zelfvertrouwen in het dagelijks leven ingebed kan worden. Ook staan we stil bij een eventueel vervolg van het surfen door deelname in onze Surf&Durf Club of van een vervolg van de therapie in een aanvullend- of gespecialiseerder zorgtraject.

Preventief

Kan jouw zoon/dochter meer zelfvertrouwen gebruiken? Heeft hij/zij moeite met contact maken, hulp vragen, voor zichzelf opkomen of is hij/zij angstig?

GGZ

Of je nu graag op het water of het web surft: wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om van onze surftherapie een succes te maken voor de deelnemers!

Aangepast

Als donateur zorg jij ervoor dat kwetsbare kinderen bij Surf&Durf meer zelfvertrouwen opdoen. Daardoor staan de kinderen steviger op hun eigen benen, niet alleen op hun surfboard, maar ook in hun thuis- en schoolomgeving.